Benno Oude Bos gaat met pensioen

Benno Oude Bos gaat met pensioen

Na 40 jaar gaat onze instructeur Benno Oude Bos met pensioen!
We hadden het ons allemaal anders voorgesteld. In 2018 waren we al met de voorbereiding bezig om zijn jaren bij de manege goed  af te sluiten. Daar bedoelen we mee de overdracht van ruiters met een beperking. Hij wilde zijn ruiters goed overdragen aan de instructie .Ook was hij ervan bewust dat we bij de manege afscheid  moesten nemen van een paar ruiters met een beperking. Met sommige was hij zo verweven dat het voor andere  instructie onmogelijk was om het over te nemen. Het kreeg allemaal een andere wending.  Benno werd in juli 2018 erg ziek en werkt hij nog  steeds hard  voor verbetering! Daardoor kon hij niet naar zijn pensioen toe werken bij de manege en dat  is pijnlijk als je altijd met zoveel passie je werk hebt gedaan. Tot voor de Corona tijd reed Benno nog twee maal per week op Wagner.
Door de coronacrisis is zijn afscheid feestje ook nog eens uitgesteld. Dit gaan we later alsnog vieren met Benno  en Judy.

Het Therapeutisch Paardrijden zoals deze toegepast wordt op Manege het Roessingh is opgezet en ontwikkeld door Benno, Judy, Letty  (instructeurs en fysiotherapeuten)
Vele avonden en weekenden zijn zij bijeengekomen bij Paul op de boerderij om de optimale voorwaarden en de meest gewenste resultaten uit te kristalliseren, wat geresulteerd heeft in de methode Therapeutisch Paardrijden die aangeboden wordt aan ruiters met een beperking.

Zijn grote liefde Judy Branger heeft hij op de manege ontmoet en volgens onze bronnen werd dat tijdens een boerenkoolrit bezegeld!

Benno is ook de grondlegger van het Spiegelen met Paarden op de manege. Hij heeft dit opgezet samen met Margareth (reguliere coach) en heeft vele groepen en individuele trajecten begeleid.
Toen de KNHS het YLP lanceerde zei Benno: ”Dat bieden wij al jaren bij de manege!”. Dat klopt, dit traject werd als een vanzelfsprekendheid aangeboden en doorlopen op de manege. Het heeft veel Leaders gebracht!
Daarnaast heeft Benno vele eigen paarden gereden en getraind. Zijn passie lag bij de disciplines springen en samengesteld rijden (eventing).
Tijdens de onvergetelijke ruiterkampen waren de skelterraces en later het stokpaardspringen toch wel zijn favoriete spelen!

Verlaat met lange teugel de baan en laat voorspoed je voorgaan!

Bedankt voor de fijne tijd die we samen hebben gehad.

Het Manegeteam


Terug naar Actueeloverzicht