Onze visie

Stichting Manege het Roessingh is een FPG-manege waar iedereen, met of zonder beperking kan paardrijden. Wij geven paardrijlessen met verschillende doelen:

  • Op therapeutische basis(individueel)
  • Recreatief(individueel en groepsles)
  • Als sport (groepsles)

Voor Wie

  • Kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen
  • Kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen met een beperking

Onze manege is in het bezit van het Veiligheidscertificaat uitgegeven door de Stichting Veilig Paardrijden.
Bekijk hier de folder over Veilig Paardrijden.

Voor kinderen en ruiters met een beperking

Voor ruiters met beperking is onze manege een uitstekende en verantwoorde keuze. Voor de daadwerkelijke start van iedere ruiter met een beperking vindt er een intake plaats door ons begeleidingsteam, bestaand uit een arts, een fysiotherapeut en een instructeur/trice. Hierdoor worden mogelijke risico’s tot een minimum beperkt en wordt een rijplan opgesteld.
U of uw kind krijgt individuele aandacht onder leiding van een daarvoor speciaal gediplomeerde instructeur met ervaring.
Wij hebben oog voor de specifieke aandachtspunten, die voor uw kind van belang zijn.
Zit uw kind op het speciaal onderwijs of  heeft hij/zij een zogenaamd “rugzakje”(b.v. ADHD of PPD-NOS), dan kon paardrijden bij ons wel eens de juiste sportkeus voor uw kind zijn.

Voor volwassenen

Voor volwassenen met diverse soorten beperkingen b.v. chronische pijnklachten(rug, nek, schouders, knieën), hemi, – quadriplegie, psychische problematiek, of geestelijke beperking is er bij ons de mogelijkheid om het paardrijden weer op te pakken vanwege de individuele aandacht voor de mens en het individuele karakter van onze lessen.

Video