Het YLP (Young Leaders Program)

is gestart in januari 2019. Tijdens het volgen van dit programma worden diverse vaardigheden aangeleerd en getraind; zoals het verzorgen en opzadelen van het paard, de stalverzorging en harnachementsverzorging, het herkennen van het gedrag van het paard en  grondwerk met paarden. Naast het aanleren en eigen maken van deze vaardigheden worden de competenties van jeugd ontwikkeld; zoals leren met plezier, anderen ondersteunen, toewijding ontwikkelen, plichtsbesef kweken, samenwerken, communiceren en plannen. Deze ontwikkeling komt niet alleen ten goede aan de jeugd wanneer zij hun tijd doorbrengen op de manege, maar het heeft ook een positieve bijdrage tijdens de schooltijd, studententijd en op langere termijn in hun toekomstige werk.
Op de vrijdagen in de schoolvakanties wordt een lesdag over verschillende badges
(onderwerpen) aangeboden. In de tussenliggende weken worden er op zaterdagen trainingen gegeven waarin de vaardigheden getraind worden. Jaarlijks kunnen er 4 badges behaald worden en iedere 2 jaar kun je doorstromen naar een hoger niveau.
Wanneer je deelneemt aan het YLP krijg je tijdens de lesdagen, de trainingen en de
YLP-uitjes een bodywarmer in de kleur behorende bij je niveau en je hebt je eigen YLP paspoort waarin je badges en andere aantekeningen instaan.
Heb je interesse om mee te doen aan het YLP meld je aan bij

manege@roessingh.nl